محل تبلیغات شما

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بافت تاریخی دهدشت (بلادشاپور) مرکز شهرستان کهگیلویه میراث ماندگار تاریخ صفویه در کمترین زمان ممکن مرمت می شود.

به گزارش ایرنا، روز یکشنبه 19 اسفندماه سال جاری قسمت های زیادی از کاروانسرای احیا شده بافت تاریخی دهدشت بلادشاپور مرکز شهرستان کهگیلویه میراث ماندگار تاریخ صفویه تخریب شد.
محمود باقری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق بررسی اولیه کارشناسان میراث فرهنگی، این تخریب به دلیل بارش نزولات آسمانی در ماه های اخیر صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هنوز گزارش رسمی از پایگاه تاریخی دهدشت به اداره‌کل در خصوص تخریب قسمتی از کاروانسرای تاریخی دهدشت ارسال نشده است، افزود: امروز دوشنبه 20 اسفند ماه سال جاری جلسه‌ای با حضور معاون میراث فرهنگی و کارشناسان این حوزه برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ می‌شود.
باقری عنوان کرد: در چند سال اخیر اقداماتی از جمله تملک برخی خانه‌های درون بافت و زمین‌های موجود صورت گرفته است.
وی ابراز داشت: واگذاری چهار بنای درون بافت از جمله کاروانسرا و حمام کهیار به صندوق احیا و ایجاد پایگاه پژوهشی از دیگر اقدامات مهم این اداره‌کل در چند سال اخیر بوده است.
بافت قدیم شهر دهدشت بلادشاپور یکی از بزرگترین آثار دوره صفوی به لحاظ اهمیت بافت تاریخی و وجود بناهای ارزشمند سال های متمادی است که از سوی مسئولان خبرهای زیادی از احیای این بافت منتشر شده است.
بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.
براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز ست صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.
وجود بیش از دو هزارخانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است که روز به روز درحال نابودی و تخریب است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای 37 حجره و 30 ایوان در جلوی حجره‎ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده‎اند.
چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.
بلاد شاپور ، شهر هفت گنبد میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه از ظرفیت های گردشگری مهم شهرستان است که تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی و جذب گردشگر در این بافت صورت نگرفته است.

صلابت کوه نیر دومین کوه بلند استان در قاب تصویر

دره آخوند روستایی با قدمت 700 سال+ تصاویر

بافت تاریخی دهدشت به صورت اضطراری مرمت می‌شود

بافت ,تاریخی ,دهدشت ,تخریب ,شهر ,سال ,تاریخی دهدشت ,بافت تاریخی ,این بافت ,یکی از ,دهدشت بلادشاپور ,بافت تاریخی دهدشت ,مرکز شهرستان کهگیلویه ,ماندگار تاریخ صفویه ,میراث ماندگار تاریخ

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شرکت فنی مهندسی شایان توسعه البرز